2009. dec. 29.

FÜLGYERTYA ÉS TESTGYERTYA

A fülgyertya használata közben hőhatás, és enyhe vákuum keletkezik, amely átterjed a fül belsejére.
A fülgyertya meggyújtásakor a hatóanyagokban gazdag meleg füst először spirálvonalban lefelé halad, bejut a külső hallójáratba, és ott fellazítja a lerakódott fülzsírt, valamint elernyeszti a hallójárat falát.
A meleg levegő azonban felfelé száll, ennek köszönhető a szívóhatás, ezáltal a fül belsejében vérbőség alakul ki, nő a véráramlás sebessége, segítve ezzel a salakanyagok eltávozását.
A fülgyertya égése során a láng mozgása által kiváltott vibrációs hullámok olyan hatással bírnak, mint egy gyengéd dobhártyamasszázs, stimulálva ezzel a hallójárat mélyén elhelyezkedő, más módszerekkel nehezen elérhető fülakupunktúrás pontokat.
Ez egy nagyon kellemes, meleg, intenzív, "felszabadító" érzést, és egy nyomáskiegyenlítést vált ki a fül-, homlok- és a melléküregek területén.
Akik a fülgyertya kezelést kipróbálták, semmilyen kellemetlenségről nem panaszkodtak, és arról számoltak be, hogy hallásuk is élesebbé vált a fülgyertyázást követően.
A fülgyertyázás, szelíd népi gyógymód mely számos kellemetlen, fájdalmas tünetet képes enyhíteni, illetve megszüntetni mellékhatások nélkül.
A fülgyertya használata olyan ősi kezelési módszer, mely a dél-amerikai indiánokról maradt ránk.
Rájöttek, hogy egy henger alakú tárgy, mely kezdetben fakéregből készített tölcsér volt, elégetése a test különböző pontjain jó hatással van a testet átszövő energiapályák állapotára, működésére.
A beteg tünetei csillapodtak, sok esetben el is múltak, mert a fülgyertya égése során keletkezett vákuum-hatás megtisztította ezeket a belső csatornákat a gennyes, gyulladt gócoktól, blokkoktól, javítva a páciens közérzetét, helyreállítva egészségét.
Készítse elő a fülgyertyázás kellékeit:
2 db fülgyertya (fület párban kezelünk); vízzel teli tálka a gyertya eloltásához; nagyobb méretű törölköző vagy lepedő a haj, váll védelméhez; gyufa vagy öngyújtó.
Ellenőrizze, hogy a géz filter a helyén van-e a gyertyában!
A fülgyertya és testgyertya hatóanyagát képező természetes illóolajok élettani háttere.
Az illóolajok molekuláris szerkezetéből következik, hogy könnyen felszívódnak a bőrön és a nyálkahártyán keresztül, így gyorsan bekerülnek a véráramba.
Mihelyt bejutnak a bőrbe, a bőrsejtek közti folyadékból behatolnak az érrendszerbe.
A fülgyertya és testgyertya használata megkönnyíti az illatmolekulák eljutását a belső szervekhez és a nyirokrendszerbe, ahol azok a szervezet önvédelmi képességét támogatják.
Serkentik a sejtképződést és az anyagcserét, elősegítik a sejtek természetes megújulását, enyhítik a gyulladások következményeit.

A fülgyertya és testgyertya hatóanyagai:
- Méhviasz
Illóolajok:
- római kamilla
- levendula
- kakukkfű
- boróka
- édeskömény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése