2009. dec. 31.

OOLONG TEA

A kifejezés fekete sárkányt jelent. Válogatás, tisztítás és fonnyasztás után a leveleket sodorják, majd egy rövid ideig fermentálják. Az igazi Oolong tea illatos aromájú, gyümölcsös és édeskés ízű. Úgy erjesztik, hogy a zöld és a fekete tea között legyen, ízletes és gyümölcsös ízt kapjon és idegen legyen tőle a tej, a citrom vagy a cukor.
Évszázados kínai receptúra alapján készült teakeverék, melynek rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja az emésztést és ezen keresztül a testsúly alakulását.
Kínai tudósok öt éven át vizsgálták az elhízás mechanizmusát, és bebizonyították, hogy a tea is segíthet a fogyásban.
Az Oolong tea nagyon ízletes. Félig már erjedt tealevelekből készült, amelyek sem a fekete, sem a zöld teák közé nem sorolhatóak. Hatásos zsírölő.
A benne lévő szaponin meggátolja a zsírok lerakódását a hasnyálmirigyben. Így a táplálékkal a szervezetbe kerülő zsírok egy része anélkül ürülhet ki, hogy a test hasznosítaná azokat. Ehhez jön még hozzá a koffein, mely gyorsítja a zsírégetést.
A Nankingi Intézet kutatói ezt a hatást a tea polyphenoltartalmával magyarázzák. A polyphenol, e természetes anyag számos élelemben megtalálható, így például gyümölcsök héjában (szőlő, grapefruit, alma, narancs), de mogyoróban, kókuszban, vörösborban, olívaolajban, fekete csokoládéban is.
A kínaiak hagyományosan már régóta ismerik az összefüggést a teázás és a fogyás között, ám a kutatók főként az Oolong teát ajánlják, amelyet elsősorban Kína dél-keleti részén termesztenek és fogyasztanak. Az Oolong tartós fogyasztása nemcsak meggyorsítja a zsírégetést, hanem gátolja a kalóriadús ételek felszívódását is.
Klinikai adatok is igazolják, hogy az évszázados tapasztalatok alapján előállított Oolong fogyasztó tea a legideálisabb fogyasztó készítmény Kínában. Az Oolong ugyanis nemcsak meggyorsítja a zsírégetési folyamatot, hanem meg is akadályozza a legkalóriadúsabb élelmi anyagok felszívódását is. Az Oolong Távol-keleten a legkedveltebb készítmény az elhízottak és a magas vérzsír szinttel küzdők körében.

Elkészítés: 1 filtert 3 dl vízzel leforrázunk, és állni hagyjuk 10 percen át.
Adagolás: Naponta kétszer, étkezés előtt fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése