2010. febr. 23.

Aranyér

Az aranyér kezelése
A természetgyógyászati kezelés minden esetben személyre szabott, a gyógynövények alkalmazásánál minden esetben figyelembe kell venni a fizikai, lelki típust, betegségek vagy betegségekre való hajlamosság jelenlétét valamint gyógyszerszedést. Gyógynövények veszélyesen fokozhatják, csökkenthetik vagy közömbösíthetik a gyógyszerek hatását, amiket más állapotok kezelésére használ vagy ártalmasak lehetnek, ha más betegségben is szenved. Például a gyermekláncfű fokozza az epebetegség tüneteit vagy a lucerna a lupusz tüneteinek fellángolását okozhatja. Minden esetben ajánlatos a szakember véleményét figyelembe venni, aki mérlegre tesz minden tényezőt mielőtt valamilyen gyógynövénykezelést ajánl.
Az aranyér problémát okoz több mint az emberek felének, fiatalokat úgymint időseket érint. Tünetei: égő végbél, fájdalom, viszketés, élénkpiros vérzés, kidudorodó göbök a végbél körül.
Mi okból alakul ki az aranyér: Lehet genetikai gyengesége a vénáknak a végbél körül. Okozhatja hosszantartó ülés, állás, terhesség, nehéz emelés vagy gyakori székrekedés, ami erőlködéssel jár székeléskor. Alacsony rosttartalmú étrend.
Gyógyszeres kezelés: Krémek, kúpok, csökkentik az gyulladást és fájdalmat, hátrányuk hogy vékonyítják a bőrt és nyálkahártyát a végbél körül. Mellékhatásuk hogy allergiás reakciót, kiütést okoznak érzékeny embereknél.
A gyógynövénykezelés több megoldást ajánl, több gyógynövényből választhatunk:
Ginkgo biloba- páfrányfenyő: A ginkgo levél kivonata erősíti az erek falát, csökkenti az erek gyulladását.
Vadgesztenye: Csökkenti az gyulladást, erősíti az érfalakat, csökkenti, a duzzadást amellett csökkenti a vérzést is.
Szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatu)s: Erősíti az ereket, csökkenti az gyulladást.
Virgíniai varázsmogyoró (Hamamelis virginiana): Megállítja a vérzést, csökkenti a duzzanatot.
Étrend aranyér kezelésére:
A legfontosabb a rostokban gazdag diéta. Tejes, zsíros étrendnek hasfogó, bélmozgást csökkentő hatása van, ajánlatos ezeknek az ételféléknek a csökkentése. Ha kóros székrekedéssel küszködik, valamilyen rost kiegészítő vagy útifűmaghéj ajánlott.
A bélrendszer méregtelenítése:
A belekben besűrűsödött széklet kitehet pár kilót, elégtelen táplálkozás, rendszertelen székelés és táplálkozás esetén. A belek kitakarítására és méregtelenítésére legmegfelelőbb a következő ital 2-3 hetente: langyos vízben oldjon fel 1-2 kávéskanál bentonit agyagot (por alakban kapható), 1-2 kávéskanál darált lenmagot és 1 kávéskanál útifű magot. Az agyag magába szívja a belek falára rakódott mérgező anyagokat, a magok vízben megduzzadva tisztára sikálják a bélfalakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése