2010. febr. 26.

Himalája kristály só

A Himalája és az Indus folyó közötti völgyben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját.

Az Őstenger kiszáradása után visszamaradt sót az évmilliók alatt más kőzetek fedték be, így a mélyben kb 500 milllió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése.
A külvilágtól mélyen elzárva védve volt minden szennyeződéstől.

Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, kézi erővel lemossák és a napon szárítják.
A rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a kőzetből kimosni, mivel nem tartalmaz egyéb követ.
Nem kell utána újra kristályosítani, ahogy az európai sóvidékeken szokásos, így természetes formájában kerül forgalomba.

A nagyobb tömbökből sólámpákat hasítanak, sómécseseket faragnak, a kisebbeket darabos formában, illetve őrölve szállítják.

A megszokott kereskedelmi forgalomban lévő étkezési sónak számos hátránya van.
A bányászott sót az ipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A hagyományos konyhasóval az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszert - és nem élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.
A globális környezetszennyeződés miatt a tengeri só minősége is évről - évre változik, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így a minősége egyre inkább romlik.
A fentiektől eltérően a Himalája kristály só tiszta, nem tartalmaz adalékanyagot, és nem távolították el belőle az Őstengerre jellemző nyomelemeket sem.
Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.

A természetes Himalája kristály só nem csak NaCl-ből áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 84 nyomelemet, ásványi anyagot is tartalmaz.

Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered.
Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Himalája kristály sót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése