2010. febr. 25.

Só oldat készítése

1. Mindenki tudja, hogy a só feloldódik a vízben, nem? De tudtad, hogy ha folyamatosan sót adsz egy pohár vízhez, akkor kapsz egy olyan vizet, ahol a víz szuper-sóssá, vagy telített sóssá válik? Tudtad, hogy amikor a víz szuper-sós lesz, vagy telített sós, akkor a só az üveg alján lesz és folyamatosan oldódik? Pontosan ez az, amit tud az eredeti Himalája kristály só ®
2. Eredeti himalájai kristály só köveket tegyünk egy pohárba, lehetőleg egy fedeles pohárba vagy üvegbe. 1 kg sóhoz adjunk 3 liter jó minőségű artézi vizet vagy forrásvizet, úgy hogy a köveket, teljesen eltakarják, Egy éjszakán átpihentessük. Ha minden a sókristály feloldódott, adjunk hozzá még néhány sókristályt. Kész lesz, amikor a víz teljesen telített a sóval. A só már nem fog feloldódni ebben a szakaszban. Ahogy oldódik az eredeti himalájai kristály só  úgy egy idő után, adnunk kell hozzá több vizet és sót, amíg a víz ismét telített lesz. Ne felejtsük el, mindig kell lennie feloldatlan sókristálynak az üveg alján.
Az oldat steril, benne sem gombák, sem csírák vagy baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható. A természet adta kincs.

Ivókúra
Minden reggel, étkezés előtt, igyunk, 1 pohár vizet és adjunk hozzá egy teáskanállal az eredeti himalájai kristály sóból készült oldatból. Egyetlen egy pohár Sóoldat és a tested megkapja az energetikai rezgés mintázatát az eredeti himalájai kristály sóról és tartja 24 órán keresztül. A tartály megakadályozza a víz párologtatását. Nincs szükség különleges tárolásra. (1 %-os sóoldat= 2.5 dl víz+ 10 ml (1 kis kanál) 26%-os sóoldat) Ezt igyuk minden reggel.
Az éhgyomorra megivott oldat segíti az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését, így minden napot "tiszta lappal" kezdhetünk, ami megkönnyíti szervezetünk optimális működését. Tehetünk egy kávéskanálnyi 26%-os sóoldatot 1 l vízbe, amit a nap folyamán megiszunk
Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos a pozitív hatás eléréséhez! (Az 1 teáskanálnyi sóoldat bőven elegendő egy napra, de ezt folyamatosan, hónapokon keresztül kell innunk, akár életünk végéig.) Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.

Az ivókúra jótékony hatással van: Az öngyógyító erők aktiválása, anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, bőrbetegségek, allergia, szív és keringési panaszok, alvás zavar, koncentrációs zavarok, stressz esetén.
A teljesen telített Eredeti himalájai kristály só ® -ból készült sóoldat örökre jó! A só egy természetes antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik. Ez egyszerűen nem lehet elrontani, nem megy tönkre.

SÓ Koncentráció
Egy teáskanál az eredeti himalájai kristály Só tartalmaz, 478 mg nátriumot. - Ez a 20%-a az USDA által ajánlott napi adagnak, amely 2500 mg.
Só oldatok:
1% = 1 rész Só és 99 rész víz.
5% = 5 rész Só és 95 rész víz.
8% = 8 rész Só és 92 rész víz, és így tovább.

A különböző koncentrációk

1% Só oldat 1g 1 dl víz Szemek, orr
10g 1 liter víz Inhaláció
1 kg 26 liter / Teljes fürdőkád Fürdés
2 % Só oldat 20 g 1 liter víz Inhaláció
2 kg 26 liter / Teljes fürdőkád Fürdés
3 % Só oldat 30 g 1 liter víz Inhaláció
3 kg 26 liter / Teljes fürdőkád Fürdés
10 % Só oldat 100g 1 liter víz részleges Fürdés


1. Száj- és foghigiénia
Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal, majd öblögessünk vele 1-2 percen keresztül úgy, hogy közben a sóoldatot átpréseljük a fogak között.

A fogbetegségek zöme a száj és a torok túl savasodására vezethető vissza.
A természetes kristály sóból készült sóoldat semlegesíti a száj flóráját, így megakadályozza a száj és a fogak megbetegedéseit. A só megakadályozza a fogkőképződést, és a szuvasodást, képes a fogkő eltávolítására, és a fogíny regenerálására.

Aki gyakran fogyaszt szénhidrátot, édességeket, erősen savasító ételeket, italokat, az elég gyakran érzi, hogy valami más ízre vágyik, vagy, hogy furcsa utóíz marad a szájában étkezés után - ez biztos jele a száj elsavasodásának.
Próbálja ki ilyenkor a sóoldatos fogmosást - ígérem, azonnal érezni fogja a javulást! A fogak érezhetően tiszták lesznek, megszűnik az ételmaradékok és a lepedék okozta kellemetlen érzés.
A telített sóoldattal való öblögetés, szájápolás meggátolja a szájüregbe került vírusok elszaporodását, amik így nem juthatnak le az emésztőrendszerbe, és nem alakulhat ki a megbetegedés. Ez különösen ilyenkor, influenza-veszélyes időkben lehet nagyon hasznos megelőzési módszer!

Mire jó a só oldatos öblögetés?
Fogínygyulladás, afta, fogkő, fogínyvérzés, torok- és mandulagyulladás, savas szájflóra esetén.

Afta kialakulásakor ecsetelgessünk 26%-os sóoldattal minél gyakrabban. Kisgyermekeknél természetesen gyengébb oldattal próbálkozzunk, a gyermek érzékenységéhez igazodva, és próbáljuk meg fokozatosan növelni az oldat koncentrációját.

Gyulladásos vagy nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

2. Sóval a H1N1 ellen!
Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.
Gargarizáljon naponta kétszer meleg sós vízzel. (Használjon Himalája kristály sót! A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsülje le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.
A gargalizálás mellett alkalmazhatunk sós fogmosást, ami segít a szájüreg sav-bázis egyensúlyának helyreállításában, ezáltal megnehezíti a vírusok elszaporodását.
Gargalizáláshoz és fogmosáshoz lehetőleg telített (26%-os) sóoldatot használjunk. Ha túl erősnek, marónak érzi, eleinte hígítsa kicsit, de próbáljon minél töményebb sóoldatot használni.
Az orrüregeit is tisztítsa ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan sós vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére. FONTOS! Orröblítéshez mindig 1%-os sóoldatot használjunk!

3. Sóoldat párologtatása
Sajnos a körülöttünk lévő levegő oly mértékben szennyezett (por, füst, gázok, különböző allergének, elektroszmog), hogy az már önmagában nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket, terheli az immunrendszert.
A kristály sóból készült 26%-os, telített sóoldat állandó párologtatása (szobahőmérsékleten, elektromos ráhatás nélkül) megemeli a relatív páratartalmat, melyben elemi szinten találhatóak természetes ásványi anyagok. Ezek belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását.
A sóoldat párologtatásának köszönhetően növekszik a levegőben a negatív töltésű ionok koncentrációja, ami többek között fokozza a légzőszervek öntisztulását.

Nem mellékesen a párolgás közben az üveg tál falán kicsapódó sókristály gyönyörű látvány!

Fontos! Sóoldatot párologtatni nem csak télen, fűtésidényben kell! Különösen igaz ez ott, ahol asztmás, allergiás emberek laknak, hiszen nekik egész évben hatékony segítőjük lehet a folyamatosan só szemcsékkel telített levegő.

4. Orr-és szemöblítés
Ez így első hangzásra talán rémisztőnek tűnik, de saját tapasztalatból tudom, hogy egyáltalán nem kellemetlen, sőt! Mivel hamar hoz enyhülést, már egészen kicsi gyerekeket is könnyen rá lehet venni az alkalmazására.
A titok: az öblítést 1%-os langyos sóoldattal végezzük, ez megegyezik a testnedveink (vér, könny, magzatvíz) koncentrációjával, ezért egyáltalán nem csíp, nem irritál.

Orröblítés: készítsünk 1%-os sóoldatot (pl. 2,5 dl langyos vízbe tegyünk 10 ml 26%-os sóoldatot), a mosdó fölött kissé előre és oldalra hajolva a felül lévő orrnyílásba lassan öntsünk be egy adag sóoldatot, majd engedjük kifolyni a másik orrlyukon. (Ha a szánk közben kissé nyitva van, és azon át lélegzünk, akkor a sóoldat nem folyik le a garatba. Nem kell megijedni, ha mégis lenyelünk némi sóoldatot, ez semmilyen károsodást nem okoz!)
Ismételjük meg a másik orrnyílásban is, majd még néhányszor mindkettőben, amíg az oldat elfogy.
Erős orrdugulás vagy nyálkahártya duzzanat esetén az oldat először visszafolyik ugyanazon az orrnyíláson, és csak néhány alkalom után folyik át a másik orrlyukba, amikor az orrjárat szabaddá válik.
Orröblítést naponta többször is végezhetünk, igény szerint. Hagyományos cseppentővel is jó ezt végezni.

Előnye a hagyományos orrcseppekkel, orrspray-kel szemben: nem károsítja az orr nyálkahártyáját, sőt! Rendszeres alkalmazása esetén (pl. krónikus arc- vagy homloküreg gyulladás esetén) regenerálja, megerősíti a nyálkahártyát így véd a felülfertőződéssel szemben.

Alkalmazható: Nátha, Arc- és homloküreg gyulladás, Felső légutak akut megbetegedése, Allergia esetén

Szemöblítés, szemfürdő: 1%-os sóoldatot helyezzünk egy pohárba, és előrehajolva helyezzük a szemünkre úgy, hogy szorosan illeszkedjen, így az oldat nem tud kifolyni. Ezután hajtsuk hátra a fejünket, pislogjunk többször az oldatba. Szemünket tartsuk nyitva és min. 2 percen keresztül forgassuk körbe. Ismételjük meg a másik szemmel is.
Mivel a könny is 1%-os koncentrációjú, a sóoldat nem marja a szemünket, sőt: kellemesen nyugtatja azt. Különösen jótékony hatású az allergiás eredetű szemirritáció esetén!

Alkalmazható: Kiszáradt és túlerőltetett szemek, Szemfertőzés, Szénanátha, Árpa esetén.

5. Inhalálás
Allergia, asztma, megfázás, arcüreggyulladás, torokfájás - életünk során mindannyian találkozunk velük, sokan sajnos rendszeresen, ilyenkor igyekszünk mielőbb enyhíteni majd megszüntetni a kellemetlen tüneteket. Ma már számtalan gyógyszer és módszer lehet a segítségünkre ebben.
Tapasztalataink szerint kevesen tudják, hogy van egy természetes, olcsó és tartós eredményt hozó kincsünk: A természetes kristálysó, melynek különböző koncentrációjú oldata hamar enyhülést hozhat. Tartós használata pedig jótékonyan erősíti az immunrendszert, regenerálja az akut gyulladások miatt tönkrement nyálkahártyát, ezáltal képessé teszi a szervezetet a védekezésre.
Forraljunk fel 1-2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edényben. Adjunk hozzá legalább 20 gramm finom szemcsés kristálysót (finomra őrölt étkezési sót), ha a só feloldódott, hajoljunk a forró gőz fölé és takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk kb. 10-15 percig.
A gőzölés után kb. 30 perc szükséges ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat a légzőszervek megkössék, és aztán kiköhögjük ezeket.
Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek, illetve megszűnnek.
Az inhalálást mindig 1%-os oldattal kezdjük és mélyebb légúti megbetegedések esetén lassan emeljük 8%-ig.

6. Só fürdő

3 napos böjt, vagy 30 percnyi só fürdő!
Az Himalája kristály sóból készített 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtkúrának!
A sófürdő koncentrációja legalább 1% -os legyen. Normál méretű fürdőkádnál ( 100 liter ) legalább 1 kg Indus sót, vagy 4 liter Indus őssóoldatot használjunk.
Minél nagyobb a só koncentrációja, annál intenzívebb a méregtelenítő hatás..
A sót tegyük a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forróvizet.
Ha a só feloldódott, engedjük teli a fürdőkádat, 37 'C-os vízzel.Az 1 %-os sófürdő nem lúgozza ki a bőrt, emiatt olyan kellemes a bőrnek.
Fürdéshez ne használjunk sem fürdőhabot, sem sampont, sem szappant.
A fürdés időtartama legalább 30 perc legyen.
Fürdés után ne öblítsük le bőrünkről a vizet, csak itassuk le törülközővel, majd pihenjünk fél órát.
A sófürdőt követően a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz, a bőr természetes védőrétege is megmarad. Ezen okok miatt a sófürdő különösen száraz bőr esetén ajánlott.

Keringési - és szívbetegségben szenvedők legyenek óvatosak a sófürdővel!

7. Arcápolás
A Himalája kristály sóból készített telített sóoldattal nedvesítsünk be egy vattadarabot és mossuk le vele a bőrt, illetve az arcot.

Lemosás után törülközővel szárítsuk le a bőrt. Ez szabályozza a bőr kémhatását és természetes egyensúlyát.
Hidratáló hatása miatt minden bőrtipus meghálálja a kezelést, de méregtelenítő hatása miatt zsíros, pattanásos bőrre különösen ajánlott!

Használjuk a lemosást reggel és este arckrém helyett.
Pattanásokra, bőrkiütésekre, sebekre is nagyon jól használható.Hamar leszárítja azokat.

8. Borogatás
Himalája kristály só borogatás reumatikus és ízületi fájdalmak csökkentésére, végtagfájdalom esetén

Az Himalája kristály sóból készített sóoldattal nedvesítsünk be egy ruhadarabot,
és ezzel borogassuk a fájó testrészt. A borogatás lehet meleg, vagy hideg!
Nem kell együtt élnie a kínzó reumás és ízületi fájdalmakkal!
Az Indus sós vizes borogatás gyorsan enyíti fájdalmát!

Meleg pakolás
Himalája kristály só alkalmas fülfájás, arc és homlok üreggyulladás kezelésére!
Helyezzen Himalája kristály só granulátumot egy textilzacskóba, és melegítse fel a fűtőtesten. Helyezze a meleg zacskót az arcra, fülre, vagy a homlokra!!
Miközben a só lehűl, érezhető enyhülés következik be.
A meleg pakolás alkalmazható máj méregtelenítésre, vesepanaszok esetén, hólyag problémákra!
Erre a célra a kristálysó granulátum használatát javasoljuk!

9. Méregtelenítés - narancsbőr
A bőr alatt felhalmozódott salakanyagok kiürítésére készítsünk Himalája kristály sóból 2 - 8 %-os sóoldatot, ebben nedvesítsünk meg egy pamut pólót vagy nadrágot, annak megfelelően, melyik testrészt szeretnénk méregteleníteni.
Enyhén csavarjuk ki, majd bújjunk bele, tekerjünk magunk köré egy száraz törülközőt, majd feküdjünk le.
Fél óra múlva kezdődik az izzadás.
A sóinget 1 - 1,5 óra után vegyük le, és zuhanyozzuk le az izzadtságot.
Narancsbőr kezeléséhez rendkívül jó hatású az Himalája kristály sóval való ledörzsölés.
Végezze naponta a kezelést és rövid időn belül tapasztalhatja, hogy a bőrszövetek alól kiürül a méreganyag, a " narancsbőr " eltűnik

De óvatosan…. A sole kúra nem alkalmas minden ember számára. Amennyiben az ajánlott mennyiségű víz ivása ellenére kellemetlenül érezné magát, feltétlenül tanácskozzon természetgyógyászával vagy kezelőorvosával.

Szívpanaszokkal és/vagy magas vérnyomással küzdő személyek tekintsenek el a sole ivástól. Van elegendő más felhasználási lehetőség ezen kívül.

7 megjegyzés:

 1. "Pontosan ez az, amit tud az eredeti Himalája kristály só ® "

  Meg az összes többi.. Amúgy amikor az oldat telítetté válik, több anyag már nem tud benne feloldódni.. ezért telített

  VálaszTörlés
 2. "Só oldatok:
  1% = 1 rész Só és 99 rész víz.
  5% = 5 rész Só és 95 rész víz.
  8% = 8 rész Só és 92 rész víz, és így tovább.
  A különböző koncentrációk"

  Ezt picit jobban át kellett volna gondolni..
  A 10% pl. nem 900g-hoz 100g, hanem 1000g-hoz ugyanennyi.
  Gondoljon csak bele. 500g só 500g vízhez az 50%-os sótartalom?! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te mondod rosszul!

   Törlés
  2. T%= (Oldott anyag tomege) / (oldat ossztomege). Altalanos iskola. Bocs, nincs ekezetes billentyuzetem.

   Törlés
  3. Ja persze *100%, hogy tenyleg %-ban legyen.

   Törlés
 3. Pedig úgy jó! A 10%-os sóoldat azt jelenti, hogy 1 liter sóoldatnak a 10%-a só. Tehát, ha az 1 liter 100 egység, akkor 10 egység só és 90 egység a víz! Nem pedig 100 + 10!

  VálaszTörlés
 4. Ha egyszer is kipróbáltad volna, hogy 9 dl vízhez adsz 10 dkg sót, akkor tudnád, hogy abból 9 dl sóoldat lesz, aminek a súlya kb.1 kg. Általános suli "oldatok".

  VálaszTörlés