2010. ápr. 7.

Kókuszzsír / vaj/ olaj

Szeretne egészségesebbé, karcsúbbá és fiatalosabbá válni? A megoldást a kókuszzsír!

Ez a könnyen emészthető, rendkívül egészséges zsír segíti az eredményes diétát olyan betegségek esetén is, mint amilyen a cukorbetegség, a különböző gyomorbetegségek, vagy a pajzsmirigyproblémák. A kókuszzsír emellett bőrszépítő és karcsúsító hatással is rendelkezik. Ismerje meg részletesen a kókuszzsír egészségjavító hatásait!
A kókuszolaj bőrtápláló és nyugtató hatása több száz éve jól ismert tény a trópusokon. Míg az USA által pénzelt telítetlen-zsír kampány számos, kókuszolajat termelő országot is meggyőzött, hogy álljon át többszörösen telítetlen zsírsavakra, a filippínók és mások soha nem hagyták abba a kókuszolaj, mint szépségápoló-szer használatát, mert generációk óta ismerték csodálatos hidratáló és gyógyító erejét. Mivel a telített zsír elsősorban közepes láncú zsírsavakat tartalmaz, nem oxidál egykönnyen, és nem károsít a szabad gyökökkel, mint a többszörösen telítetlen zsírsavak.
A kókuszolaj finom illata is azt sugallja, hogy egyenesen a természet érintetlen környezetéből került hozzánk. Miután mindenben csak a jótékony hatását látták a kókuszolaj használói, kiderült, hogy még a főzésnél is megállja a helyét. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a kókuszolajban való sütés rendkívül egészséges, jóval egészségesebb, mintha hagyományos olajban sütnénk. Zsírsavai nem épülnek be a test zsírraktárába, ezért gyorsítja az anyagcserét. Diétázók, fogyókúrázok és cukorbetegek számára nagyon ajánlott!
Használja a kókuszzsírt sütéshez, főzéshez, egészsége megőrzésére. Epidemiológiai kutatások kimutatták, hogy a kókuszt fogyasztó populációk világszerte ellenállóbbak a szívbetegségekkel szemben. Ez az immunitás nem genetikai eredetű, hanem az étrenden múlik. Shorland és kollégái kimutatták, hogy Polinézia nagy kókuszzsír fogyasztással bíró lakóinak sokkal alacsonyabb a koleszterin szintje és kisebb arányban fordul elő körükben az érelmeszesedés, mint a nyugati típusú táplálkozási szokásokat követő szigetlakók vagy európaiak között.
Egészséges, használható főzésre, párolásra, hideg fogyasztásra, bőrszépítésre.
A telített zsírsavakban bővelkedő zsiradék kémiailag a zsiradékokhoz tartozik.
Hatásai:
Immunerősítő
Segíti a fogyást és javítja a pajzsmirigy alulműködést
Gomba, baktérium és vírusölő de a bélflóra baktériumait nem bántja.
Segíti a Candida gomba elpusztítását
Segíti a tápanyagok felszívódását
Javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet
Nem emeli a rossz kolesztein szintet
Máj epe gyomor és bélbetegségeknél csak ez a zsírt ajánlott
Ízletesebbé teszi az ételt, mert zsír ezért a fűszerek íze jobban érvényesül az ételekben,
Könnyen beilleszthető a napi használatba
Igazi energia bomba ezért serkentő szer helyett is használható ( kávé stb)
Szív és érrendszeri betegségek megelőzése

Receptek: Giudittánál
Itt megtalálod: Biomaci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése