2010. nov. 30.

Kókuszolaj újra!

A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják  Az így készült kókuszolaj, tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez, főzéshez és a magyar konyha íz-világát sem befolyásolja. A Magyar Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket, így a perifériákat is ellátja energiával. Ez rendkívül fontos a cukorbetegség okozta végtagelvesztés elkerülése miatt. A kókuszolaj nem terheli a májat és nem kapcsolódik a szervezetben már meglévő zsírsejtekhez, tehát nem hizlal. A legjobb sütőolaj, oxidációs pontja 198 C fok, a legmagasabb a növényi olajok közül. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele :kb. 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav. Étkezési célú felhasználása  mellett használható még bőr és hajápolásra. Tartósítószert nem tartalmaz. Nem hidrogénezett.
Plusz infó: Sütéshez Ráma helyett (úgy mint régen a zsírt) 70% kókuszolaj és 30 % víz vagy tej ( kókusztej vagy bármi más) Nagyon finomak lesznek a sütik, nem érezni semmi különbséget a Rámás süteményhez képest.
Receptek: Guiditta nyami nyami
Megtalálod Biomacinál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése