2011. máj. 19.

A test teljes méregtelenítése lépésenként 1.


A testi méregtelenítés: a májon, a vesén, a bélrendszeren, a bőrön és a tüdőn keresztül különböző serkentő módszerekkel elért fokozott mértékű szennyezőanyag-kiválasztás, mely történhet gyógyszerekkel, gyógyfüvekkel, homeopatikus, spagyrikus szerekkel, valamint más gyógyhatású növényekkel, állati és ásványi anyagok segítségével vagy egyszerűen táplálék elvonása, redukálása útján.
A lelki méregtelenítés: a káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozására különböző pszichoterápiás, meditatív technikák léteznek. A lelki méregtelenítés eredménye egy kreatív, megértő, kiegyensúlyozott, elégedett ember.
A méregtelenítő módszerek használatának eredete az ősi vallások világában van, mindenütt megtalálhatók a böjt, a meditatív imádkozási technikák és a meditáció. A katolikus vallásban a gyónás és a vezeklés is egyfajta lelki méregtelenítés. Az igény s a szükségesség tehát már ősi.

J. Osawa természetgyógyász, a makrobiotika megalapítója szerint a belső salaklerakódásnak hét stádiuma van.
    Az első stádiumban a külsőleg egészséges ember észreveszi, hogy jóval fáradékonyabb, mint korábban. "Azelőtt mindig végigdolgoztam a napot, s mindez meg se kottyant. Most meg feleannyira sem bírom az iramot". Erre az állapotra találták ki az orvosok a "krónikus fáradtság" elnevezést.
    A második stádiumban a fáradtságot gyakori fejfájás tetézi, az ember szaggatást érez a csontjaiban.
    A salak-felhalmozódás harmadik stádiumára az jellemző, hogy a bőrben lerakódott mérgező anyagok különböző allergiás vagy ekcémás kiütéseket okoznak.
    A negyedik stádiumban a biológiai szennyeződések homok, kő vagy kalcium lerakódás formájában halmozódnak fel a vesében, epehólyagban, ízületekben.
    Az ötödik stádiumban bekövetkezik a megtámadott szervek deformációja.
    A hatodik és hetedik stádiumban kóros szövet elváltozások következnek be a májban, agyban és más szervekben, rosszindulatú daganatok keletkezhetnek.


A só hatásai:
A só akadályozza méreganyagok kiürülését is, például a húgysavét. Kis mennyiségben kiválasztódik, de a többlet felhalmozódik és vizet köt meg.

Fázisok: 1, máj-, vesezavarok 2, szervek 3, vizeletben megjelenik a fehérje, cukor, vörösvértestek.
A só ingerli az idegrendszert, kalciumot rabol, szívre károsító hatással van. A sóhoz köthető betegségek: (zöld)hályog, szívbetegségek, magas vérnyomás, érelmeszesedés, bőrkeményedés, időskori elbutulás, szenilitás. Gyerekekre veszélyes, de ha gyermekkorban nem szoktatják rá a túlzott sózásra, akkor később sem fog.

A belek méregtelenítése havonta legalább egyszer kell hogy történjék. Meggátolja a vastagbélrákot, az érelmeszesedést, és sok, öregedéssel járó betegséget.
A bél méregtelenítése napján egyetlen élelmünk az alma legyen. Az alma az egyik legértékesebb táplálékunk, nagyon gazdag pektinben, amely a bélben szivacsként hat, a mérgező salakot magába szívja, és meggátolja a kártékony baktériumok elszaporodását.

Almalé kúra
A kúra első 3 napjában csak biológiailag tiszta gyümölcsből frissen elkészített almalevet (a mennyiség igény szerinti) igyunk gyógyteákat , mindig frissen elkészítve.
Nagy éhségérzet esetén egy-egy fél centis, pirított, teljes kiőrlésű lisztből sült kenyeret icipici falatkákban elfogyaszthatunk az almalé mellé.
Az almalé-kúra harmadik napján 17,00 órakor készítsük magunk elé 1-1,5 dl frissen facsart citromlevet, ugyanennyi olívaolajat, majd egy teáskanállal hol az egyikből, hol a másikból együnk, bő nyállal elkeverve nyeljük le. Néha tarthatunk kis szünetet, de 1,5-2 óra alatt fogyjon el a két ital.
Ezután feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a májunkra 42-43 'C-ra gőzölt mezei zsurlópakolást (pl. textil zsebkendőben), rögzítsük egy kendővel, vagy törölközővel. Lazuljunk el, masszírozzuk a hasunkat az óramutató járásával azonos irányba, és képzeljük el, hogy a testünk fokozatosan megszabadul a számára felesleges terhektől, salakoktól, és megkönnyebbülünk minden tekintetben. A legjobb, ha el is alszunk. Reggel alaposan vizsgáljuk meg a székletünket, örülve a „produktumnak". Ez volt a nagytakarítás.
Még egy kis finomítást is elvégezhetünk: a gyógyszertárban kapható agyagból a fenti gyógynövényekkel 1-2 cm-es agyagpakolást készítünk, amelyet a májtájékra felkenünk, és száradásig fennhagyunk.
A salakosodástól függően kísérheti a méregtelenítést láz, hőemelkedés, bőrkiütés, lepedékes nyelv, kellemetlen lehelet és verejték, sötét, szúrós szagú vizelet, lágy, sötét széklet, fej- és végtagfájások, ám ezek időlegesek és hamar elmúlnak.
A kúra igény szerint 3-6 hét után megismételhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése