2011. szept. 3.

Rizs olaj

Rizskorpa olaj csúcsminőségű szemben a hagyományos társaikkal. A kutatás megállapította, hogy a rizskorpa olaj erősíti az immunrendszert, és harcol a rákot okozó szabad gyökökkel a testünkben.
Rizskorpa olaja jó a hagyományos főzéshez, mártásokhoz, sütéshez és salátaöntethez. A diéta és egészségünk szempontjából alapvető fontosságú összetevőket tartalmaz
Gazdag E-vitamin  tartalmú,van benne egy egyedülálló antioxidáns az ismert gamma oryzanol, és  
nagy mennyiségű fitoszterolok, polifenolok és a szkvalén, ami kiváló bőrápoló és ráncképzés lassító hatású.
Az akár két méter magasra is megnövő rizs Délkelet-Ázsia mocsárvidékein érzi magát a legjobban. A kozmetikai ipar számára a magjából kipréselt olaj értékes.
Hatása: a rizsolajat az UV sugárzás elleni védekezésre és a nedvességtartalom pótlására használják fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése