2011. okt. 18.

Ganoderma (Lingzhi)


A kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű „gyógynövényként” tekintenek a ganodermára. Ez az úgynevezett első „gyógyszer”, amely még hosszú távon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.
A vadon növő ganoderma nagyon ritka, és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan, a hatása szinte mindig elvész a gomba öregedése miatt, hiszen olyan keménnyé válhat, mint a bőr. Akár mérgező is lehet. Mivel a begyűjtése rendszertelen módon történik, bármiféle minőségellenőrzés teljesen lehetetlen.
1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszertudományi Kutató Intézetének egyik technikusa, Mr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a „spóraszétválasztó termesztési módszert” a ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt.
A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy „a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. A ganoderma a legnépszerűbb gyógygomba Kínában, Japánban és az USA-ban. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású. 

A ganoderma orvostudományi alapjai:

Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következő alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát.
 1. Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.
 2. Csökkenti a vércukorszintet; visszaállítja a hasnyálmirigy működését.
 3. Csökkenti a vérben található lipidek számát, és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.
 4. Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a trombinokat és megakadályozza a trombózist.
 5. Javítja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében.
 6. Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki.
 7. Megakadályozza a szövetsejtek elhalását.
 8. Megakadályozza a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával.
 9. Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait.
 10.  Megakadályozza a szervek degenerációját.
 11.  Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztaminkibocsátását.
 12.  Megelőzi és kezeli a rák kialakulását, és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét.
  1. Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében.
  2. Megakadályozza a rákos betegek – embólia miatti – hirtelen elhalálozását.
  3. Megakadályozza a trombózis kialakulását, bomlasztja a trombinokat a környező szövetek falán, és csökkenti a rák elleni gyógyszerek blokkolását, erősítve az ilyen szerek hatékonyságát.
  4. Csökkenti a rák által okozott fájdalmat

  „A ganoderma valóban univerzális orvosság?” Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk. A ganoderma gyógygomba legfontosabb összetevői a nagy molekulasúlyú poliszacharidok, és a káros szabad gyökök befogására alkalmas antioxidánsok. Emellett a ganoderma tartalmaz káliumot, magnéziumot, kalciumot és germániumot. Az első kérdés az, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: „igen”, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetővé teszi a felépülést.
   
  A ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teszi azt. Nincs eltérés az emberi fajok között, legyen az ősi vagy modern. A ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír. Emberek a világ minden részéről azonos eredményeket tapasztalhatnak.
   
  Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak olyat, hogy negatív hatással lett volna a páciensre vagy esetleg elégtelen eredményt nyújtott volna. 
  Dr. Shigere Yuji a Kinki Egyetemről, aki 6 magyarázatot ad arra, hogy miért hatékony a Ganoderma a kardió-vaszkuláris megbetegedések esetén:
  1. Kezeli a vérnyomást.
  2. Emeli az alacsony vérnyomású betegek vérnyomását.
  3. Megelőzi az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterin szintet.
  4. Megelőzi a trombózis kialakulását és feloszlatja a vérrögöket.
  5. A vérnyomáscsökkentők mellékhatásait csökkenti.
  6. Vérnyomáscsökkentővel együtt használva alacsony vérnyomást idézhet elő.
  Hatásos az agyi érelzáródások, a szívinfarktus, az agyvérzés és a szívtáji szorítás kezelésére Írta Mr. Uebara Kioshi a Kinki Egyetemről.
  A Ganoderma szedése a fent említett betegségek tüneteit csökkentheti a hagyományos gyógykezelés nélkül is.
  Az International Journal of Food Sciences and Nutrition lapban megjelent 2004-es tanulmány szerint a Ganoderma, (pecsétviaszgomba) nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Laboratóriumi kísérletek megerősítették a Ganoderma szabad gyök befogó képességét, ami ráadásul olyan erős, hogy a Ganodrma kivonat felszívódása után is sokáig megmarad a hatása. A GLB 7 nevű vegyület csökkenti a szabad gyökök termelődését.

  Halhatatlanság Gyógynövényének nevezik:
  A Ganoderma nevei:magyar neve: pecsétviaszgomba Kinában Lingzhinek, Japánban Reishinek, Koreában pedig Youngzhinak hívják.
  A Reishi név egy őskori istennő nevéből származik, Reishi Senshi, aki az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Istennője volt. Az első kínai császár a Ganodermát: Róla nevezte el. További elnevezései: "A Halhatatlanság Varázsitala" "A Szellemi befolyás Gyógynövénye"  "A Császár Levese".
  És még egy zseniális ötlet, mível a gomba íze keserű, ezért a gombát a kávéhoz keverték és így tudják eljuttatni áldásos hatását minél több emberhez!
  A ganodermával készült kávé itt kapható: Biomaci webáruház 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése