2011. nov. 8.

Virágzó Tea

A Virágzó tea készítése egy régi hagyomány, amely egyesíti a gyógytea jótékony hatásait azzal a vonzerővel, amit a forró vízbe helyezett szárított virágok életre keltésének látványa okoz. A jázmin az egyik legnépszerűbb növény, amit Virágzó tea készítésére használnak, mert a kis virág érdekes vizuális hatást kelt és illata homeopátiás hatással bír. A The art of making Virágzó tea készítésének művészete egy nagy becsben tartott művészet, ennek a tudományát egész kínai generációk örökítettek át egymásnak. Bár a tea művészete az ókorba nyúlik vissza, a Virágzó tea fogalmáról csak nemrég hallhatunk.
A Virágzó Teák kultúrája az elmúlt 20 évben indult el Kínából Indiából és Sri Lankáról. Minden egyes teát válogatott tealevelekből formálnak és kötnek virágbimbó formába. A teagumókat kora tavasszal gyűjtik össze mielőtt kinyílnának majd az aprólékosan válogatott levelekket kötözik össze. Ezeket a művészi pontossággal elkészített teavirágokat órákig áztatják jázmin esszenciában ettől lesz ízük még kellemesebb. Ennek az alapos előkészítő munkának köszönhető hogy a forró vízbe rakott tea gumóból kinyílva egy fantasztikus tavaszi virágcsokor látványa tárul elénk saját teás csészénkben.
A legfiatalabb tea leveleket és virágokat (jázmin, lótuszvirág, liliom, jázmin, rózsa, amarant, trombitavirág, kínai boglárka) fonják össze többnyire gömbhöz hasonló formára. Több óráig áztatják jázminesszenciában, amitől az íze még különlegesebb lesz. 
Zöld tea, jázmin és Gomphrena globosa és természetes virágok amik a teát különlegessé teszik.
Egy gumóból kb. 1- 1,5 liter tea készíthető,(akár 2-3-szor is megismételhetjük) függően attól, ki mennyire erősen kedveli.
Amennyiben a tea szépségét hosszabb ideig szeretnék csodálni, tegyék át egy formás üvegedénybe ( váza, pohár...) és öntsenek rá hideg vizet.

Elkészítése: A tea gömböt helyezzük egy átlátszó kancsóba, és öntsünk rá kb. 70-80 fokos vizet (azért nem forró vizet, mert a zöld tea így örzi meg legjobban a hatóanyagokat) várjunk 2-3 percet amíg a virág kinyilik és már fogyaszhatjuk is a teánkat és gyönyörködhetünk a látványban!
Élettani hatásai:
A Virágzó tea fogyasztása hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy könnyebben legyőzze a megfázást és az influenzát. Néhány bizonyíték arra is szolgál, hogy a teafogyasztók között csökkent a rákos megbetegedések aránya. Ezért mondják azt, hogy kiegészítőként fogyasztva kizárólag előnyöket biztosít a hátralevő életünk minőségében.
A teában lévő teofillin és teobromin serkenti a test működését és segít a kalóriák elégetésében. A teában található polifenol serkenti a zsír égetését. A zöld tea segít megelőzni a fogszuvasodást. Mint ahogy a baktérium ölő képessége segít az ételmérgezés megelőzésében ugyanúgy megöli a fogkövet okozó baktériumokat. Bőrápoló termékek is megjelentek már a piacon-dezodoroktól krémekig melyek zöld teát tartalmaznak.

Segít az immunrendszer megerősítésében.
Polifenolt tartalmaz amely segít megelőzni a  a rákos sejtek növekedésétMegnyugtatja a gyomor-és emésztési rendszert.Szabályozza a vércukorszintet.  Csökkenti a koleszterinszintet.  Egy csésze kávéé koffeintartalmának 5-10%-át tartalmazza.Rendkívül magas az antioxidáns tartalma.  Csökkentheti a bőr finom vonalait és a ráncokat.
Kiválóan alkalmas a bőr és az arcbőr frissességének megőrzésére.
 
 
Itt megtalálod!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése