2012. febr. 4.

Mandulás krém

10 g shea vaj
5 g méhviasz
5 g kakaóvaj
40 g rózsavíz(nekem nem volt itthon, ezért desztillált víz és rózsafaolaj keverékéből készítettem)
40 g mandulaolaj
Töltsük a recept szerinti két alkotóelemet, a vízesetés a zsírosat külön-külön egy-egy tiszta, száraz befőttesüvegbe.
Állítsuk a két üveget vízfürdőbe és melegítsük kb.60-70 C fokra, a zsíros anyag feloldódásáig.
Feloldódás után vegyük ki a két üveget a vízfürdőből, és elektromos habverővel keverjük a zsíros anyagot addig, míg tejszerűen zavaros nem lesz. Ezután lassú keverés közben öntsük bele fokozatosan a vizes alkotórészt. SOHA NEM FORDÍTVA!
Keverjük tovább, míg a massza el nem éri a kívánt állapotot és langyossá nem hűlt.
Most adjuk hozzá az illó olajat és ha akarjuk E vitamint kapszulából kinyomva, majd keverjük össze! 
Az eredeti receptet egy kedves vásárlónktól kaptam.
Hozzávalókat itt megtalálod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése