2012. febr. 16.

Különleges italok


Terhességi tea segíthet továbbitani a tápanyagokat. Félreértés ne essék, ez nem helyettesíti a kiváló diétát, de ez egy jó kiegészítés. Sok különböző változata van a terhességi teáknak, de ami a saját az olcsóbb, és egészségesebb.

Ideális esetben meg kell inni egy liter teát terhesség esetén hogy a nap folyamán hidratáltak maradjunk.

Terhes tea
    * Málna levele
    * Vörös lóhere mag
    * Csalán levél
    * Zöld zabfű tea

Keverjük össze őket. Használhatjuk egyenlő arányban, vagy  egy-egy  növényböl többet az íze miatt..

A gyógynövényeket tegyük  egy literes üvegedénybe. Öntsünk rá forró vizet és fejük le. Hagyjuk egy éjszakán át. Reggel keverjük össze egy kevés mézzel, gyümölcslével, vagy igyuk meg simán. Adhatunk hozzá citromot, vagy egy kis mentát (gyógynövény), hogy megváltoztassuk az ízét.
Ez a tea támogatja az általános női funkciókat, mint a lazítás, PMS tünetek, és a tejtermelés támogatása, így ez a tea olyan dolog, amit minden nőnek kell innia! 

Lehet készíteni zabteát és italt is. A zabot ledarálva, 1-2 evõkanálnyit 2 deci forró vízzel leönteni, és állni hagyni, majd leszûrni. A zabtea tele van hasznos anyagokkal. A zabból készített vizes kivonat elõsegíti a toxikus termékek eltávolítását a vérbõl, a belekbõl, és meggátolja ezek visszaszívódását a belekbõl a véráramba. 

A tudomány is foglalkozott ezen gyógymód hatásával, és a zabból  készült italt egy életen át lehet fogyasztani. A zabfolyadékot 12 órán át hagyjuk pihenni. Leszûrés után felnõtteknek napi 2-3 alkalommal egy-egy fél pohárral, míg gyerekeknek 1 evõkanállal ajánlott naponta 2-3-szor fogyasztani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése