2013. febr. 1.

Folyékony lecitin- emulgátor


40 g  hidegen sajtolt napraforgóolaj, 60 g szója lecitn granulátum

Vízgőz fölött melegítsük meg az olajat és tegyük bele a szója lecitin. kb. 40-45 perc kell mire teljesen felolvad. Forrnia nem szabad 20 perc után hab keletkezik ez normális jelenség. Rendszeresen kevergessük. (lehet botmixerrel is)

45 perc után vegyük le botmixerrel keverjük simára és szűrjük egy kifertőtlenített üvegbe. olyan lesz mint ha méz lenne. Krémekbe használhatjuk!

Ez az emulgátor hideg emulziókban is nagyszerűen működik, az olaj-fázisban feloldva gőzfürdő felett. A szükséges mennyiség a készítendő termék végső súlyának 3-6%-a.

-3% viasz + 3% folyékony lecitin + 30% olaj + 60% víz = selymes ápoló tej

-5% viasz + 3% folyékony lecitin + 30% olaj + 60% víz = folyékonyabb, puha, selymes krém

-7% viasz + 3% folyékony lecitin + 48% olaj + 4% vaj + 37% víz = „víz az olajban” emulzió, bársonyos, nagyon gazdag krém


Mint aktív adalékanyagot használják a lecitint kozmetikumokban,  puhító, tonizáló és hidratáló hatása miatt, amely elősegíti és  helyreállítja a bőr a nedvességének elvesztését. A lecitin különösen hatékony ha kombináljuk vitaminokkal A, D, F, B1-, B6-, és PP.

Lecitin elősegíti a mélyebb behatolást a zsíroknak és a biológiailag aktív anyagoknak a felhámba. Továbbá csökkenti a gyulladást és irritációt a bőrön, serkenti a sejtek regenerálódását, javítja a bőr textúráját, és megakadályozza, a ráncok kialakulását.

A lecitin olyan antioxidáns, amely védi a bőrt a negatív hatásoktól és a szabad gyököktől. A lecitint  használhatjuk minden bőrtípusra.A szója lecitin granulátum
Hozzávalók

Az eredet receptet itt találod
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése