2013. aug. 27.

Hogyan éljünk 100 évig?


 Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel- díjra jelöltek. Az ő előadásából  néhány mondat::
"Az ember élettartamának genetikai potenciálja 120-140 év. Napjainkban mindössze öt olyan népcsoport van, amelyek képviselői 120-140 évig élnek. Ezek keleten, Tibetben és Nyugat- Kínában élnek. Ezek a népcsoportok szerepelnek James Hilton ,,Az elveszett horizont" című könyvében, amelyet még 1964-ben írt. 

Arizonában 1993 novemberében érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját maguknak megtermesztettek,
tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet ittak. Három év múltán a kaliforniai egyetem gerontológusai
megvizsgálták őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye, és egyéb élettanilag fontos mutatók, belekerültek a számítógépbe, amely a következő prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen reális. 

Mit kell tennünk ezért?
Szükségünk van 90 táplálék- kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat.
Szóval, teljesen normális dolog, ha dupla adag C-vitamint és A-vitamint szedünk, semmi baj nem lesz belőle. Ezenkívül szükség van még cink, riboflavin, molibdén, stb. bevitelére is. Van még egy különösen hasznos anyagcsoport: az E-vitamin, a béta-karotin és a szelén. 

Elmondom Önöknek, hogy az egészségünk is a katasztrófa szélén van, mert a talajban már nincsenek
ásványok, és emiatt mi együtt és külön- külön teljes felelősséget viselünk az egészségünkért, a tudatos kiegészítő ásványpótlásért.

Gyakran megkérdeznek: ,, És 1000 évvel ezelőtt mit csináltak az emberek, amikor nem is voltak műtrágyák, pedig sokan éltek hosszú életet. Mit gondolsz az egyiptomiakról, indiaiakról,
kínaiakról?"
Ők hatalmas folyók mentén éltek: Nílus, Gangesz, Sárga folyó, amelyek évente megáradtak, és mindent elárasztottak. Találják ki, mi történt ilyenkor? A víz iszapot és hegyi homokot hozott ezer mérföldnyi
távolságra. És az emberek imádkoztak minden Istenhez, és köszönték az áradást. Mi azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Pedig az áradás gazdagítja a talajt termékeny iszappal és ásványokkal, ezzel gazdagítja a learatott termést is.
Filipposz király, Nagy Sándor apja feleségül vett egy 12 éves lányt, Kleopátrát, Egyiptom hercegnőjét. A lány egyáltalán nem hasonlított a méregdrága ruhában és sminkben járó Elizabeth Taylorra.
Lapos mellű, soványka teremtés volt. Miért vette mégis feleségül a király? Azért, mert Egyiptomban volt a legjobb a gabona. Mindenki tudta ezt, márpedig a makedón hadsereg éppen az egész világot készült meghódítani. Szükség volt a legjobb minőségű élelmiszerre a katonáknak, hogy 20 órás menet után tudjanak 6 órát küzdeni és győzni. Ha kimerült talajon termesztett gabonával táplálkoztak volna, akkor 20 perc után már azt kiabálták volna: ,,Édesanyám, vigyél haza." Filipposz tudta, hogy Egyiptom az a hely, ahonnan a legjobb gabonát lehet szerezni. Az áradások ellátták a talajt kitűnő ásványokkal. Minden, művészetekben és technológiában fejlett kultúra ilyen helyről származik. Az ilyen helyen élő emberek a legjobb szellemi potenciállal rendelkeztek, mert az étrendjük ásványokban gazdag volt.
 
Nagyon jó lenne, ha sikerülne nekem meggyőzni Önöket, hogy az ásványokat külön szedni kell, nem érdemes várni, hogy azok élelmiszerrel bejutnak a szervezetünkbe. Különösen nem kell függeni
attól, ami be van csomagolva dobozokba, zacskókba, üvegekbe. 
Most pedig a következőt teszem.
Példának veszek néhány ásványt, hogy elképzelésük legyen, miért annyira fontosak. Csak egypárat említek meg, de az összes ásványra igaz ez.

 Legelőször tekintsük a legelterjedtebb ásványt, a kalciumot. mindenki ismeri.
A kalciumhiány az oka megközelítőleg 147 különböző betegségnek. 

A cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium segítségével.
A cinkhiány első tünete, amikor elveszítjük a szaglásunkat és ízlelő képességünket.
Amikor nem ízlik az ebéd, amit a felesége főzött, és panaszkodik, hogy
semmi ízt nem érez. "Én egész nap a konyhában topogtam, hogy finom
ebédet főzzek neked, te pedig meg sem dicséred!" ,,Érdekes én
bementem a konyhába, de semmi illatot nem éreztem." Ez a cinkhiány.
Az állatkísérletek bebizonyították, hogy van kb. 7 ásvány,
amely kétszeresére hosszabbítja meg az életüket"Tovább akar élni? Költözzön el! Ez a hosszú élet titka
Figyelem: Csak száz éven felülieknek!

Érdemes meghallgatni ezt a videót, szerintem nagyon érdekes!
Videó:
http://www.ted.com/talks/dan_buettner_how_to_live_to_be_100.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése