2014. júl. 24.

Deo stift házilag

Levendulás kakaóvajas

15 gramm kakaóvaj (bőrápoló)
30 g szódabikarbóna (szagölő)

5 gramm kaolin (nedvszívó)
5 gramm kukoricaliszt vagy rizsliszt (nedvszívó) 
5 csepp teafaolaj
10 csepp levendula illóolaj
50-60 csepp mandula olaj
A krém hozzávalói jönnek. A kakaóvajat fémtálkába szórjuk , amit gőz fölött felolvasztunk, majd a többi hozzávalót belekeverjük ebbe a krémbe. Ez nagyjából egy-két perc alatt megvan. 
Ha kész, beleöntöd/belekanalazod egy kb. 8-10 cm-e levágott papírhengerbe(én úgy szoktam, hogy az elfogyott alufólia hengerét feldarabolom kb. 8-10 cm darabokra. Egy darabot beleállítok egy megfelelő dezodoros kupakba és beletöltöm a masszát.) Így fél napra beteszem a hűtőbe és ha megszilárdult csak szépen levágom, vagy letekerem róla a hengerkét. Gyönyörű deo formája lesz, tehát könnyen használható. Szobahőmérsékleten kell tárolni, hogy kenhető legyen. 

Citromos cink-oxiddal 
25 g kakaóvaj 
10 g méhviasz 
4 g kukoricakeményítő 
2 g cink-oxid 
5 csepp teafaolaj 
40 csepp citrom illóolaj

Megolvasztjuk a méhviaszt és a kakaóvajat a cink-oxiddal. Ha levettük a tűzről, bele lehet keverni a keményítőt és az illóolajat is. Még folyékonyan gyorsan töltsük a tubusba, mert elég gyorsan szilárdul. Pár óra múlva már használható is. Ha nem érzed elég illatosnak, tehetsz többet, de azért ez nem parfüm. 

Vaníliás rózsás
2 g méhviasz10 g olíva olaj 
10 g szőlőmag olaj
9 g szódabikarbóna
5 g cink-oxid
9 g rózsavíz
6 csepp grapefruit olaj vagy teafa olaj
4 csepp vanília esszencia

Felolvasztom a méhviaszt, az olajjal, majd a "tűzről" levéve hozzákeverem a szódabikarbónát, a cink-oxidot, és az illó olajakat.A rózsavízet melegen kell hozzákeverni. (Fehér bevonatot képez a bőrön, de nem tartósan.) 

A hozzávalókat itt megkapod: Biomaci webáruház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése