2015. febr. 9.

Búzafű, árpafű

A füvek levében levő hatóanyagot - a növekedés és a termékenység elősegítőjét - a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.
Hogy a táplálékból a legtöbb ásványi anyagot és vitamint fel tudjuk venni, ajánlatos friss élelmiszert, vagy lehetőleg természetes ételt fogyasztani. Sajnos, a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban szegények, és legtöbbjükből nem tudunk eleget enni. Ezért egyre fontosabb, hogy az értékes és szükséges tápanyagokat más módon pótoljuk. A búzafű erre nyújt kiváló lehetőséget.

Mit tud a búzafű?

Kiváló ásványi anyag-, vitamin-, aminosav- és klorofillforrás
Segíti a méregtelenítést
Regenerálja a sejteket
Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat)
Javítja a szöveti oxigénellátást
Támogatja az immunaktívitást
Serkenti a vérképzést
Javítja a sejtanyagcserét
Frissít, vitalízál
Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat
Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi és csodákra képes!), ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.
Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést és véd az idő előtti kimerülés ellen is.
Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.
Hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának, így léböjt idején is javasolt a fogyasztása.
Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást!
Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén jól kezelhetők rendszeres búzafűlékúrával.
Daganatos betegségek esetén - különösen legyengült állapotban - jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

Mit tartalmaz a búzafű leve?  
A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.
Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B-vitaminokban.
Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sok millió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy hogy "a klorofill tisztítja, újítja a vért"
Jelentős a B17 (laetrile) tartalma.

Mit tud az árpafű leve?
Az árpafűben található vitaminok: A-vitamin, B1-vitamin, B12-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, H-vitamin, K-vitamin, folsav, pantenolsav.

Miért kell kipréselni? 
Az emberi gyomor nem képes arra, hogy megeméssze a fű rostját, továbbá nem tudunk bevinni rágcsálással annyi levet a szervezetbe, amennyire szükség van.

Hogyan idd a búzafüvet, árpafüvet?
Fogyasztása éhgyomorra javasolt! A bio búzafűlé csak frissen préselve érdemes fogyasztani! Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyál, (kb 1 evőkanál) lassan kortyolva, fél óra után lehet folyadékot inni, étkezni. A tested állapotától függően a mennyiséget napról-napra emelheted. Tapasztalatok szerint a bio búzafűlé a legerősebb tisztító, nagyon magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. A továbbiakban a rendszeres fogyasztása ajánlott. Lehetséges, hogy a szokásos méregtelenítési tünetek erősödnek. Ezek a jelei annak, hogy a szervezeted tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak.
A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim-, és fehérjetartalma miatt, az alkotórészek elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra igyuk, fél óra múlva lehet folyadékot inni, később ehetünk.
Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésén túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelhetünk. Súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás lesz a jellemző. A búzafű magas klorofilltartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése